Després d’estar a punt del trencament finalment tot indica que Iniciativa i el Bloc evitaran presentar-se a les eleccions espanyoles en candidatures separades. La reunió del Consell Nacional d’Iniciativa del Poble Valencià ha acordat avui donar suport a la proposta d’una candidatura àmplia, de base valenciana, en la qual Compromís tindria un paper determinant i que tinga assegurada la possibilitat de formar un grup parlamentari propi si compta amb els vots suficients. Amb això Iniciativa descarta presentar-se amb Podem, al marge del Bloc Nacionalista.

Per una altra banda, el Consell Nacional del Bloc ha donat llum verda al fet que Compromís participi i lideri una plataforma electoral valenciana, ‘d’estricta obediència valenciana i amb un programa electoral fet i pensat pel País Valencià’, on s’apleguin altres formacions d’esquerres, ecologistes i valencianistes, ha apuntat en un comunicat.

Segons ha informat el secretari general del Bloc, Enric Morera, dilluns es convocaran les assembles comarcals i dimarts es realitzarà un referèndum entre tota la militància, per decidir el model de participació de Compromís en les eleccions espanyoles del 20 de desembre.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb