Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han reclamat al senat espanyol que adopti les mesures necessàries per aclarir els càrrecs que pesen sobre l’activitat del senador Pedro Agramunt. ‘Fruit de la resolució 2216, emesa per l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, el senat espanyol, cambra a la qual pertany Agramunt, ha d’iniciar els tràmits oportuns per a “investigar i aclarir les acusacions que recauen sobre aquest”, prenent decisions exemplars’, ha dit Compromís en un comunicat.


Acusacions de corrupció greus
A començament d’any, Mulet ja va reclamar que el grup del PP al senat espanyol actués contra Agramunt, acusat de casos de corrupció internacional greus per l’equip independent d’investigació sobre la corrupció de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa. En un informe demolidor, aquest organisme el va acusar de deixar-se subornar pel règim de l’Azerbaitjan per a emparar les polítiques d’aquest estat totalitari davant la comunitat internacional.

Va recordar igualment –diu Compromís– actuacions ‘fosques’ d’Agramunt, com ara un viatge no autoritzat per l’assemblea parlamentària europea ni el senat espanyol per a entrevistar-se amb el president sirià Baixar al-Assad dies abans que bombardés la població civil amb gasos.

Navarrete i Mulet han reclamat en un escrit a la mesa del congrés espanyol: ‘No deixen passar ni un minut més sense aclarir davant l’APCE, la representació de les forces polítiques en els estats membres encarregada del debat d’afers com els drets humans, la democràcia, la protecció de les minories i el govern de la llei, les mesures que pensa adoptar davant d’aquest greu cas.’

Vegeu també:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb