El candidat de Compromís al congrés espanyol, Joan Baldoví, ha reclamat que la ‘la AP-7 ha de ser pública i gratuïta’ quan acabi la seva concessió el 31 de desembre d’aquest any, alhora que ha exigit a l’estat espanyol ‘noves connexions en totes les comarques per on passa’.

Baldoví ha fet aquesta reclamació en un acte de campanya al peatge de Favara (València) juntament amb la número dos al congrés, Isaura Navarro, i el candidat de Compromís al senat espanyol, Xavier Hervàs.

Segons que ha explicat Joan Baldoví, ‘els valencians fa més de 40 anys que estem pagant peatges a l’AP7. Les empreses concessionàries s’han fet d’or amb les nostres butxaques durant aquest temps. Mentre ens estem gastant 4.000 milions d’euros de tots i totes en rescatar autopistes de Madrid, aquí continuem pagant cada dia’.

En aquest sentit, Baldoví ha exigit que l’estat espanyol ‘assumeixi la gestió directa de la carretera i faci noves connexions en totes les comarques per on passa’. Segons que ha dit, ha de ser una artèria que recorri de nord a sud el territori, connectant les nostres comarques, pobles i ciutats.

‘Per això, si Compromís és decisiu a Madrid, la AP-7 serà pública i gratuïta i servirà per connectar-nos. Perquè estem farts de pagar i ja és hora que la puguem utilitzar lliurement’, ha afegit.

Per la seva banda, Isaura Navarro ha assenyalat que ‘hi ha molta gent que no pot passar per aquí perquè no té capacitat econòmica. I aquesta carretera està més que pagada i ha de ser oberta ja per a tota la gent. Ha de desaparèixer aquesta frontera ciutadana, la frontera de la vergonya, frontera que fa diferència entre uns i altres per la seva capacitat econòmica ‘.

Xavier Hervás ha volgut destacar que ‘mentre els valencians fa molts anys que paguem de manera injusta peatges, veiem que hi ha centenars de quilòmetres i quilòmetres a Castella, Extremadura i Andalusia totalment gratuïts. I ara un cop més hi ha hagut una pròrroga, de 13 anys. Per això, només amb una presència decisiva de Compromís al congrés i al senat això s’acabarà el 31 de desembre i l’1 de gener la AP-7 al seu pas pel País Valencià serà gratuïta’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.