La Comissió de Salut Pública ha aprovat l’administració d’una tercera dosi del vaccí contra la covid-19 als pacients amb immunodepressió. Ara bé, ha subratllat que de moment no es recomana una dosi de reforç a la població general. Segons el document aprovat, la tercera dosi estaria indicada per a persones amb trasplantament d’òrgan sòlid -s’estima que hi ha unes 60.000 persones a l’estat espanyol- receptors de trasplantament de progenitors hematopoètics (al voltant de 20.000) i les persones en tractament amb fàrmacs anticovid. En aquests casos les dosis addicionals es farien amb vacunes de Pfizer o Moderna i, preferiblement, s’administrarà el mateix tipus de vaccí que s’ha rebut anteriorment. La inoculació s’haurà de fer almenys vint-i-vuit dies després d’haver rebut la dosi anterior, però en el cas de la tercera tipologia, caldran haver passat sis mesos des del final de la teràpia.

Per què és important de posar una tercera dosi als immunodeprimits?

També s’ha debatut sobre la possibilitat d’administrar una tercera dosi del vaccí als usuaris de residències de gent gran. També revisaran els beneficis d’una dosi addicional en situacions d’immunodepressió, com en pacients en tractament de quimioteràpia i en aquells amb patologies de base que requereixen tractament immunosupressor. Aquestes recomanacions seran debatudes demà en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS).

Necessitaré una tercera dosi del vaccí contra la covid-19? Sis respostes sobre la immunitat

Per una altra banda, la Comissió de Salut Pública també ha aprovat de suprimir la quarantena als contactes estrets que hagin rebut la vaccinació completa.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.