Avui comencen Les Trobades d’Escola Valenciana a Rafelguaraf (Ribera Alta). Aquesta cita a favor de la llengua es farà fins el 9 de juny a cinquanta pobles gairebé per retre homenatge a l’escriptor de Sueca Joan Fuster.

Les Trobades són un moviment cívic que expressa l’estima col·lectiva per la llengua i que fa visible tant la tasca de la comunitat educativa com l’èxit dels programes d’ensenyament en català. A més, representen la cohesió social de nord a sud del País Valencià.

Durant la jornada d’avui a Rafelguaraf, les manifestacions de cultura popular aniran acompanyades de tallers escolars, exposicions, muixeranga, pilota valenciana, dansa, teatre, representacions, música, aforismes fusterians i jocs tradicionals.

A partir de les 9.30 es farà una cercavila i els parlaments de benvinguda i es dispararan trenta-tes salves i trenta-tres coloms per celebrar l’inici de la programació. Però no serà fins les 11.30 que no començaran activitats com les exposicions, animacions a peu de carrer i actuacions d’entaulat, entre més.

A les 13.00, es farà una exhibició de balls al Pati Escoles Velles. Durant tota la jornada es podran visitar les exposicions ‘Història de l’escola de Rafelguaraf’ (a l’Espai Jove), ‘Espai Joan Fuster’ (a la Casa de Cultura de Rafelguaraf), ‘Pilota valenciana’ (al CIM) i ‘Dones científiques’ (al Recinte Trobada). A les 16.30 es clourà amb els discursos finals. En podeu consultar el programa complet ací i també la llista sencera de trobades.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]