Avui fa tres mesos que foren empresonats Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a Soto del Real, a Madrid. Milers de catalans han tornat a sortir als carrers i places de Catalunya, convocats per l’ANC i Òmnium Cultural.

A Barcelona, les entitats han fet convocatòries en cinc punts perquè es formessin columnes de gent que s’han trobat a la cruïlla del passeig de Sant Joan amb el carrer Casp. Aquests punts eren el Fossar de les Moreres, la parada de metro Marina, la plaça de la Vila de Gràcia, la Monumental i la cruïlla de la Gran Via amb el carrer del Comte d’Urgell. Aquesta última columna ha tallat la Gran Via.

La manifestació s’ha acabat al passeig de Lluís Companys, davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, amb la lectura del manifest per a demanar la llibertat de Cuixart i Sànchez. Els manifestants han cridat ‘Llibertat presos polítics’, ‘Els carrers seran sempre nostres’ i ‘On és l’alcaldessa?’, en referència a l’absència d’Ada Colau.

A la resta de poblacions, s’han convocat mobilitzacions a les 20.00 davant les cases de la vila.

Sànchez i Cuixart van declarar dijous al Tribunal Suprem espanyol i ara el jutge Pablo Llarena pot revisar-ne la situació de presó incondicional. ‘Són dos homes de pau tancats injustament pel fet de defensar les seves idees. Per això, hem de tornar a sortir al carrer pacíficament i reclamar-ne la llibertat!’, han dit les entitats.

El vice-president de l’ANC, Agustí Alcoberro, ha fet una crida a no assumir com a normal la situació dels presos polítics.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]