ACN Barcelona.-Els treballs per retirar les planxes de fibrociment amb amiant que recobreixen interiorment l’estació de metro de la Verneda han començat aquesta matinada minuts després que el servei de metro tanqués a les dues de la matinada. Un cop finalitzat el servei, els operaris han començat a baixar material a l’interior de l’estació i a preparar l’espai per fer la retirada de les planxes de fibrociment, que són d’uns 900 metres quadrats. Un cop retirades, es muntaran planxes de policarbonat als llocs on sigui necessari per canalitzar possibles filtracions. L’estació romandrà tancada fins al 22 d’abril, moment en què acabaran els treballs, que es desenvoluparan durant aquests tres dies ininterrompudament.

Des d’aquest divendres i fins al 22 d’abril, la línia dos del metro quedarà partida en dues parts a causa dels treballs per retirar les planxes que contenen amiant. Els combois circularan entre Paral·lel i La Pau, per una banda, i entre Artigues/Sant Adrià a Badalona Pompeu Fabra, de l’altra. Abans de tornar a obrir l’estació el 23 d’abril a les cinc del matí, es faran proves ambientals per certificar que no hi ha contaminació a l’aire de l’estació a conseqüència dels treballs. Altres mesures contra l’amiant La retirada de les planxes de fibrociment amb amiant de l’estació de la Verneda és una de les actuacions que TMB està fent contra la presència d’aquest component a la xarxa del metro. L’empresa farà un mostreig d’aire i d’elements sòlids d’estacions de metro per detectar-hi la presència d’amiant. També ha ofert revisions voluntàries als treballadors que no han estat mai exposats a l’amiant i ha adquirit trens nous per substituir els que estan afectats per l’amiant. Els treballadors diuen que tenen afectacions pulmonars per l’amiantEls sindicats insisteixen que els treballadors que han estat en contacte amb l’amiant pateixen afectacions pulmonars i, fins i tot, que un treballador ja jubilat va morir per aquesta causa. CCOO ha denunciat que més d’un 30% dels treballadors que han passat un examen mèdic en les revisions mèdiques per l’amiant pateixen afectacions pulmonars. Pel que fa al treballador ja jubilat que els sindicats argumenten que va morir per l’amiant, el comitè d’empresa va assegurar que va morir després de patir fibrosi quística. Segons van explicar, es tractava d’un home a qui van trobar fils d’amiant en el teixit respiratori després de practicar-li una biòpsia arran de la malaltia que patia.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb