Avui comença a Prada la Universitat Catalana d’Estiu, amb un concert de Ramon Gual a les nou del vespre. Fins al 23 d’agost, hi ha programats cursos, seminaris, espectacles musicals, taules rodones, tallers d’interpretació i de cultura popular i exposicions, entre les quals, ‘La revolució de les urnes’.

D’entre les taules rodones, destaquen ‘Mobilització i política, àmbits enfrontats?’, amb la participació d’Elisenda Paluzie, Marcel Mauri, Pilar Rahola i Jaume Sobrequés i ‘El franquisme entre nosaltres: només escorrialles?’, amb la participació de Jordi Borràs, Albano-Dante Fachín, Bernat Joan i Quico Sallés.

Pel que fa als cursos i seminaris que s’impartiran enguany, són: ‘Sostenibilitat: realitat o quimera?’, a càrrec de Martí Boada i Juncà; ‘De la física quàntica a les nanotecnologies’, que serà coordinat per Núria Ferrer i Anglada; ‘La sanitat i la societat avui’, per Jordi Craven-Bartle i Lamote de Grignon; ‘Conjuntura econòmica dels Països Catalans en l’actual context europeu i internacional’, per Òscar Mascarilla; ‘El dret i la garantia de les llibertats civils i polítiques’, per Eva Pons i Parera; ‘Filosofia del vertigen. Elements per una història de la constitució del món’, per Joan González Guardiola i Josep Monserrat; ‘Pensadors empipats: una imatge més acostada a la realitat de la literatura assagística i filosòfica’, per Pompeu Casanovas, Xavier Serra i Josep Montserrat; ‘UCE 1968-2018: balanç de 50 anys d’historiografia’ i ‘De la identitat al catalanisme’, per Àngel Casals; ‘Pompeu Fabra, el seny ordenador de la llengua catalana’, per Gabriel Bibiloni; ‘Lectures i interpretacions dels clàssics medievals. Balanç de més d’un segle’, per Joan Santanach i Suñol i ‘La música catalana com a marca internacional’, per Jaume Carbonell i Guberna.

A més, s’impartiran els seminaris d’investigació ‘La proposta de la Secció Filològica (2016, 2017) ha millorat la de Fabra (1956)?’, per Abelard Saragossà; ‘Elaboració de discursos orals en públic’, per Andreu Sentí i ‘El patrimoni cultural de les Illes Balears. Noves recerques’, per Sebastià Serra i Rosa Calafat.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb