La Marató de Donants de Sang de Catalunya ha començat avui amb l’objectiu de remuntar les reserves de sang després de les festes nadalenques, quan les donacions han caigut un 25%. En aquests moments, hi ha sang per a les necessitats dels malalts dels cinc dies vinents, mentre que el nivell òptim és de deu dies.

‘Nosaltres diem que a l’hivern tenim tres ‘enemics’: el fred, les vacances i la grip, perquè no es pot donar sang fins després de quinze dies de curar-se de la malaltia. Per això les reserves baixen’, ha assenyalat el director assistencial del Banc de Sang i Teixits, Enric Contreras.

La Marató, que se celebra aquest divendres i dissabte al CCCB i s’allargarà fins divendres19 de gener, vol aconseguir 8.000 donacions per remuntar les reserves, si bé els seus promotors animen a superar-les, com l’any passat, quan se’n van assolir 11.662. Per primera vegada els donants rebran un missatge al mòbil que els informarà quan la seva sang surti del Banc cap a un hospital per ser utilitzada. Es tracta d’una iniciativa pionera a l’estat que el Banc de Sang incorporarà a partir d’ara.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]