Escola Valenciana lliura dissabte els guardons de la XVII Nit d’Escola Valenciana, coincidint amb el Dia Internacional de la Llengua Materna. Són uns premis dedicats a persones i col·lectius que treballen per la normalització del català en diversos àmbits. L’entitat reivindica el seu compromís amb la defensa de la llengua davant els atacs de la dreta per a crear un conflicte lingüístic al País Valencià. Els guardons ‘Intentant la llibertat’ estan dissenyats pel prestigiós escultor Andreu Alfaro.

Com Sona l’ESO rebrà el guardó a l’ús social, que reconeix la tasca de promoció i ús de la llengua per part de col·lectius de diversos àmbits com són l’esport, l’audiovisual o la música. Enguany es vol reconèixer la trajectòria de vint anys d’aquesta trobada anual d’alumnat i professorat de música, que cada any reuneix 1.500 alumnes del País Valencià, de Catalunya i de les Illes Balears.

Maria Conca, escriptora i professora de la Universitat de València, serà premiada amb el guardó Josep Vicent Garcia a la trajectòria individual. L’entitat considera que és una dona exemplar en la lluita constant per la llibertat de la nació.

Per últim, Escola Valenciana lliurarà un premi extraordinari al Misteri d’Elx, una representació teatral íntegrament en català que recrea la mort, assumpció i coronació de la Mare de Déu. Se celebra des de l’edat mitjana i va ser declarada Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb