Almenys 120 persones han estat detingudes durant el cinquè dissabte consecutiu de les mobilitzacions de les ‘armilles grogues’ que han reunit en París a ‘pocs milers de persones’, segons dades de la Prefectura de la Policia de París.

Les xifres són substancialment més baixes que les registrades el cap de setmana passat, apogeu de les protestes, quan a hores d’ara ja havien resultat detingudes unes 320 persones en un dia que va acabar amb més de 1.700 detinguts i uns 135 ferits.

A primera hora es comptabilitzaven amb prou feines un miler de manifestants, segons informa el diari ‘Le Figaro’ en la seva edició digital, encara que es manté un dispositiu policial de gran envergadura que ha hagut d’intervenir finalment entorn de les 16.00 amb canons d’aigua als Camps Elisis. També es té constància de càrregues policíaques al mercat de Las Halles centrals.

Aquest és el cinquè dissabte consecutiu de mobilitzacions de les ‘armilles grogues’, unes protestes detonades per l’alça dels impostos als carburants, però que s’han estès amb una àmplia llista de demandes encapçalades per l’exigència de dimissió dirigida al president francès, Emmanuel Macron.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.