Darrer dia del Gran Recapte d’Aliments: com hi podeu col·laborar?

  • Us expliquem com podeu fer donacions al Banc dels Aliments

VilaWeb
Redacció
26.11.2022 - 14:05
Actualització: 26.11.2022 - 18:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Banc dels Aliments va començar ahir el Gran Recapte, la iniciativa que té per objectiu recollir a Catalunya productes bàsics de menjar per atendre persones vulnerables. En un context en què l’augment dels preus ha impactat directament en la cistella de la compra i s’ha afegit a les diverses crisis d’aquests darrers anys, el president del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, ha dit que com més anava més gent arribava a l’entitat, entre la qual molts joves. Avui és el darrer del Gran Recapte. Us expliquem com hi podeu participar.

Donacions als supermercats

D’ençà d’ahir que es fa recollida física de tota mena d’aliments en supermercats d’arreu del Principat. Avui és el darrer per a la major part d’establiments, però demà també es farà recollida a tots els que restin oberts. A partir d’aleshores, fins al 6 de desembre, els clients podran fer donacions monetàries a les caixes, amb un codi, en el moment de pagar.

Mercats i comerç de proximitat

Alguns mercats i comerços de proximitat també participen en el Gran Recapte recollint aliments o bé amb una campanya de donacions que vehicularan amb l’aplicació del Gran Recapte i de l’adquisició de tiquets que es convertiran en aliments bàsics.

A la pàgina web

Es poden fer donacions monetàries a la pàgina web fins el 25 de desembre. A més, podreu desgravar-vos les aportacions a la vostra declaració de renda, ací.

Per Bizum

La manera més senzilla de fer donacions és enviant un Bizum al 33596, el codi oficial del Banc dels Aliments, amb la quantitat que considereu més oportuna.

A les pàgines web de les cadenes de distribució d’aliments

Si compreu en cadenes de distribució d’aliments, també tindreu l’oportunitat de fer un donatiu en el moment de pagar.

A les Illes i al País Valencià, la Gran Recollida d’Aliments

Els veïns de les Illes i el País Valencià també poden participar-hi fent donacions al Gran Recapte del Banc dels Aliments o bé a la Gran Recollida d’Aliments, la campanya la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes