La batllessa de Barcelona, Ada Colau, ha rebut el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a l’Ajuntament de Barcelona, on s’han reunit i han signat dos acords de col·laboració entre el consistori i l’executiu espanyol. Un dels acords és un compromís d’inversions perquè Barcelona esdevingui capital cultural i científica. L’altre pacte contempla la creació comissió interadministrativa.

En una compareixença conjunta, Colau ha ofert Barcelona al president espanyol com a ‘principal aliada en l’etapa del diàleg’ entre la Generalitat i la Moncloa. Segons la batllessa, la reunió d’avui i la d’ahir a palau són ‘un punt d’inflexió’ per recuperar la normalitat política.

Sánchez es va reunir ahir amb el president Quim Torra al palau de la Generalitat, on li va lliurar un document amb quaranta-quatre punts per començar a solucionar el conflicte entre Catalunya i Espanya. Tanmateix, el president espanyol es va negar a parlar sobre el dret d’autodeterminació o l’amnistia dels presos polítics.

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb