El govern municipal ha presentat aquest dilluns les dues opcions de cobertura de la ronda de Dalt, la que es basa en la que plantejava l’executiu de Xavier Trias, que és més cara i implica el soterrament, i la que ha aportat l’actual executiu, que preveu la cobertura parcial i té un cost inferior.

La diferència principal radica en el segon tram, entre el carrer de l’Harmonia i la plaça Karl Marx, on la proposta de CiU plantejava el soterrament mentre que l’alternativa del govern actual aposta per construir tres passarel·les a sobre del traçat actual que permetin generar punts de connexió a banda i banda de la ronda. En conseqüència, els preus difereixen molt: mentre el cost plantejat per l’administració Trias era de 390 milions d’euros, la proposta del govern actual és de 226 milions.

Les dues opcions només són comparables en el tram d’Horta-Guinardó, ja que l’anterior govern només va arribar a planificar aquesta part. En aquest cas, pel que fa al tram Vallcarca-Harmonia, la cobertura seria similar en els dos plantejaments.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]