L’Ajuntament de Barcelona ha fet avui el primer pas perquè el 30% dels nous immobles que es construeixin a la ciutat es destinin a habitatge protegit. La mesura ha rebut el suport de Barcelona en Comú, ERC, el PSC, la CUP i Demòcrates. Si bé inicialment el govern d’Ada Colau havia manifestat la intenció de començar a aplicar la normativa a partir d’aquest dimarts, finalment es farà a partir del pròxim mes d’octubre, si la Generalitat dona el vist-i-plau a la proposta.

L’acord ha estat anunciat per la mateixa batllessa a la plaça Sant Jaume, mitja hora abans de començar la comissió d’ecologia, urbanisme i mobilitat. Colau ha comparegut juntament amb diverses entitats que donen suport a la mesura: el Sindicat de Llogaters, l’Observatori DESC, l’Assemblea de Barris per un Turisme Sustenible, la FAVB i la PAH.

Ha afirmat ue es tracta d’un ‘acord històric’ perquè corresponsabilitza els actors privats en matèria d’habitatge social. Segons Colau, aquesta mesura permetrà aconseguir al voltant d’uns 300 o 400 pisos protegits l’any. El PSC i ERC ja s’havien mostrat a favor de dedicar una part dels nous immobles a habitatge social, però demanaven que l’aprovació de l’acord no impliqués una suspensió de llicències. L’endarreriment de l’aplicació de la normativa ha estat clau perquè hi donin suport.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb