La batllessa de Barcelona, ​​Ada Colau, ha lliurat avui els Premis Ciutat de Barcelona, ​​en un acte que s’ha celebrat amb records als dirigents independentistes que són jutjats al Suprem espanyol. Tant Colau com diversos premiats els han dedicat algunes paraules, fet que ha molestat els dirigents municipals de Ciutadans, Carina Mejías, i del PP, Alberto Fernández, que han abandonat la sala com a protesta.

Colau ha obert l’acte criticant un judici ‘que no havia d’haver començat mai’ i diversos guardonats han lamentat també la situació en les seves intervencions. Mejías i Fernández se n’han anat, com també el dirigent socialista Jaume Collboni, però en el seu cas perquè havia d’anar a un altre acte –la regidora del PSC Carmen Andrés s’ha quedat fins al final.

Alguns premiats han criticat la situació, i els assistents han aplaudit especialment la intervenció del periodista de la Directa Jesús Rodríguez –que ha recollit el premi a mitjans de comunicació–, que ha defensat que el periodisme serà necessari ‘mentre alguns partits pretenguin pervertir el llenguatge i dir-los “polítics presos” en lloc de “presos polítics”‘. Rodríguez també ha criticat el candidat del PP a la batllia, Josep Bou, que va atacar el periodista Xavier Vinader després de publicar-se que Bou havia militat a l’extrema dreta.

Betevé ha enregistrat els moments en què els representants del PP i Cs sortien la sala.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb