Enguany es fa el desè festival de creació contemporània i emergent Terrassa Noves Tendències, que arriba amb un programa carregat de novetats: s’hi presenten trenta-set espectacles, dels quals tretze són coproduccions i catorze són estrenes absolutes. Però el festival manté l’essència i continua optant per la difusió de l’obra de nous creadors que encara són poc coneguts. Per això, els artistes emergents que presenten les seves primeres propostes escèniques tenen un espai prioritari en el festival.

El TNT és una plataforma que pretén catapultar artistes emergents, a través de coproduccions, i d’altres que tenen una trajectòria consolidada. Així, entre els més desconeguts, s’hi troben Oriol Morales, Vero Navas, Señorita Blanco, Núria Vila, Nico Jüngen, Laura Clos, Carles Castaño i el col·lectiu andalús Vértebro. Alhora, hi haurà artistes més consolidats com ara Oriol López, que presenta ‘Silence’, un espectacle en què s’explora la figura del fill i es qüestiona l’espai de la infància en la contemporaneïtat.

El certamen també s’obre als espectacles internacionals amb la companyia finlandesa de teatre visual i circ contemporani WHS, que presenta la la peça ‘Cutting Edge’; el grup belga Berlin, amb ‘Zvizdal’, que narra la història d’una parella de supervivents de la tragèdia de Txernòbil; o l’espectacle renovat ‘Les esqueiters’, de Marcel Borràs i Nao Albert, amb la coproducció del Théâtre de l’Archipel de Perpinyà. També hi ha el TNT Kids, un espai d’espectacles per a infants que es va posar en marxa l’any passat i que amplia el seu horari.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]