Cinc dels trenta detinguts avui per la policia espanyola en una operació contra una presumpta trama de corrupció vinculada a subvencions atorgades per la Diputació de Barcelona passen avui a disposició judicial. Són el batlle de Tordera, Joan Carles Garcia; Jordi Castells, sots-director general de Cooperació Local de la Generalitat; Jonathan Jorba, cap de l’Oficina de Cooperació de la Generalitat; Víctor Terradelles, president i patró de la Fundació CATmón; i Joaquim Ferrer, director de Pimec fins el 2014.

Segons fons judicials, el jutjat d’instrucció 1 de Barcelona investiga l’entramat des de fa més d’un any. Presumptament, es van defraudar un mínim de dos milions d’euros per mitjà de vint-i-vuit subvencions vinculades a la cooperació al desenvolupament en països de l’Amèrica Llatina, el Marroc i Bòsnia entre els anys 2012 i 2015.

Ahir es van fer una vintena d’escorcolls en oficines, despatxos, cases particulars i empreses, entre les quals l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i la seu de la Fundació CATmón, situades a Barcelona, Manresa, Olot, Tordera, Cabrils i Reus, entre més ciutats.

La causa és oberta pels delictes de malversació, prevaricació, negociació
prohibida a funcionari públic, falsedat i frau en subvencions.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb