L’astronauta nord-americana Christina Koch ha tornat a la Terra després de batre el rècord de permanència a l’espai per a una dona. S’hi ha estat 328 dies. Ha aterrat a l’estepa del Kazakhstan juntament amb l’italià Luca Parmitano i el rus Alexandr Skvortsov.

Koch és enginyera i va ser seleccionada per la NASA a la promoció del 2013. La seva estada a l’Estació Espacial Internacional es preveia més curta, però una modificació en el programa l’ha fet quedar-s’hi fins ara. Des del seu compte de Twitter es podia seguir la seva activitat gairebé de forma diària. Avui ha piulat un missatge preguntant-se: ‘Què trobaré a faltar? L’exquisida bellesa del planeta Terra i aquest prodigi que em creat les persones’, en referència a l’Estació Espacial Internacional.

Abans d’acabar l’any, el 28 de desembre, Koch va superar la marca de Peggy Whitson, amb 289 dies. Whitson, ja retirada, continua sent la dona que més temps ha passat a l’espai si se sumen els seus 3 vols: 665 dies. En homes, la marca la té el rus Gennady Padalka, que en 5 vols va sumar 878 dies.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb