Moltes persones s’han reunit avui a La Valletta per a retre homenatge i demanar justícia a l’assassinat de la reputada periodista maltesa Daphne Caruana Galizia, morta ahir a causa de la forta explosió que va patir el seu cotxe a la població de Bidnija. De fet, segons Malta TV, la mateixa Caruana Galizia havia comunicat a la policia dues setmanes abans que patia per la seva seguretat.

La investigació encara es troba en marxa però el mateix primer ministre maltès, Joseph Muscat, titlla l’acte d’assassinat i de barbàrie, i diu que no descansarà ‘fins que no es faci justícia’.

Daphne Caruana, de 53 anys, havia adquirit molta fama arran de la publicació d’informacions que destapaven coneguts casos de corrupció del país. Ho feia a través del seu bloc, Running Commentary. Des d’allà va denunciar que el ministre d’Energia Konrad Mizzi apareixia als Papers de Panamà i més tard, fins i tot va atrevir-se amb el primer ministre i la seva dona, als quals acusava de ser beneficiaris de l’offshore Egrant.

El líder de l’oposició, Adrian Delia, ha qualificat la mort d‘assassinat polític’ i ha demanat una investigació independent per a esclarir-ne l’autoria. Creu que no poden participar-hi la policia ni l’exèrcit, ja que tots ells varen estar implicats en moltes de les informacions publicades per Caruana. Sense anar més lluny, ahir un policia va ser suspès per haver celebrat a les xarxes socials la mort de la periodista.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]