104 empreses del país participaran en el Mobile World Congress d’enguany, que es farà entre el 26 de febrer i l’1 de març al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona. És el segon any consecutiu que se supera el centenar de companyies del país.

Del total d’empreses catalanes, 73 seran als espais habilitats per la Generalitat de Catalunya, concretament ACCIÓ i la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital. L’objectiu és que aquestes companyies, majoritàriament pimes, facin contactes internacionals i guanyin visibilitat. Perquè puguin aprofitar al màxim el MWC, ACCIÓ organitza el Brokearge Event, una sèrie d’entrevistes de vint minuts entre companyies catalanes i  companyies estrangeres tan importants com L’Oréal, Mastercard i la BBC.

La representació d’aquestes 73 empreses es repartirà entre l’estand Catalonia, a la part central del congrés; l’estand Catalonia de l’App Planet, on hi haurà les empreses dedicades al desenvolupament d’aplicacions mòbils; i Catalonia Drones.

També hi ha quatre centres tecnològics del Principat acreditats: Eurecat, el Centre de Visió per Computador (CVC), la Fundació i2CAT i el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC).

Les empreses emergents, al 4YFN
Un total de 32 empreses emergents (o startups) participaran per mitjà de la Generalitat en el 4 Years From Now (4YFN), el certamen d’emprenedoria paral·lel al MWC. L’objectiu és aconseguir que Catalunya sigui el principal hub d’empreses emergents de l’àmbit digital al sud d’Europa.

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) també disposarà de dos estands Catalan Arts, amb dotze startups i dues incubadores de l’àmbit de la cultura digital. L’estand també acollirà Gamebcn, la incubadora de videojocs que el Departament de Cultura ha creat amb Incubio i l’Ajuntament de Barcelona, i StartingLab, la incubadora de projectes interactius de la Universitat Pompeu Fabra amb el suport de l’ICEC.

Diversitat de companyies
Més enllà de les tecnologies de la informació i la comunicació, també hi haurà empreses del país de sectors tan diversos com l’alimentació, la moda, l’embalatge, la cosmètica i els mobles. S’hi destaquen especialment les que treballen en el sector de la salut, que representen el 18% de les empreses del Principat que hi participen.

Entre les novetats d’enguany, l’empresa Perspectiva ha dissenyat una nevera per al transport de mostres sanguínies que permet de regular-ne la temperatura i assegurar-ne la traçabilitat. Serveix per a resoldre possibles problemes o buits d’informació durant el transport de les mostres i fer-ne un seguiment individualitzat durant tot el recorregut. El dispositiu funciona mitjançant wifi, Bluetooth i connexió per radiofreqüència.

Els drons, protagonistes del congrés
Després de l’èxit de l’estand Catalonia Drones de l’any passat, la Generalitat torna a aixoplugar en un mateix espai dotze empreses catalanes relacionades amb els drons, envoltades de les companyies pioneres d’aquest sector a escala internacional. I no serà pas l’únic espai del MWC dedicat als drons. A més, formaran part, per primera vegada, del dispositiu de seguretat del congrés.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb