ACN Alcanar.-L’Ajuntament d’Alcanar i l’empresa cimentera Cemex han constituït, aquest dilluns, una comissió de treball per estudiar la viabilitat d’impulsar el polígon industrial la Martinenca. Després del dragatge al port industrial d’Alcanar i l’aposta de Ports per impulsar el moll número dos, el consistori vol incrementar l’atractiu d’aquesta infraestructura portuària amb la possibilitat de crear nou sòl industrial. La comissió de treball es reunirà cada tres mesos. La Martinenca té terrenys propietat de Cemex que estan classificats com a sòl urbanitzable no programat i el consistori iniciarà els tràmits per classificar-los com a sòl industrial, amb una modificació urbanística.

El port d’Alcanar està obert al trànsit de mercaderies i pot facilitar l’arribada d’activitat empresarial, com ha destacat l’alcalde Joan Roig. El port industrial canareu té un calat de 12 metres de profunditat, amb un moll de 320 metres de longitud, obert a mercaderia general, així com una àrea d’emmagatzematge descoberta que ocupa una superfície de 15.000 metres quadrats. Des de Ports de la Generalitat s’ha iniciat una campanya de promoció de la infraestructura a diferents fires internacionals.La comissió de treball està integrada pel secretari del consell d’administració de Cemex, Ángel Galán; el director d’Afers Públics de Cemex, Antonio Cases; el director de la fàbrica d’Alcanar, Tomàs Sánchez; l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, la regidora d’Urbanisme, Ivette Fibla, el regidor d’Hisenda, Jordi Monfort, el regidor de Medi Ambient i Natural, Jordi Bort i l’arquitecta municipal.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb