ACN Pacs del Penedès.-Cellers Torres està fent la prova pilot de vuit mètodes científics per reutilitzar el CO2 provinent de la fermentació del vi L’objectiu és reduir l’emissió de gasos nocius que any rere any provoquen un augment de les temperatures i el conseqüent avançament de la verema. Per frenar els efectes del canvi climàtic, la companyia s’ha aliat amb vàries universitats i empreses tecnològiques per desplegar diversos mètodes de CCR (Carbon Capture and Reuse). Per exemple, està assajant en l’aprofitament de microalgues com a biomassa, en la fertilització carbònica, en la generació de carbó vegetal i en la transformació de gasos, entre altres. La previsió de Cellers Torres és que aquestes tecnologies es puguin acabar desenvolupant a gran escala.

En aquest sentit, el president de Cellers Torres, Miguel A. Torres, ha destacat durant una presentació a la premsa que el sector vitivinícola català “té la capacitat d’abanderar l’adopció de tecnologies de captació i reutilització de CO2”. El cap de la firma ha admès que es tracta d’un camí “llarg i necessari”, però ha defensat la necessitat d’un “canvi de paradigma” per tal de convertir Cellers Torres en un celler de “zero emissions” d’aquí a 10 o 15 anys.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb