La patronal Cecot, en el marc del debat sobre l’aprovació del pressupost català, ha reiterat la necessitat de reduir la pressió fiscal per evitar la pèrdua de competitivitat de les empreses. La patronal creu que l’augment del tipus impositius tindrà un impacte directe sobre l’activitat productiva a Catalunya i demana al govern català les condicions necessàries per poder competir amb comunitats com Madrid, és a dir, sense l’impost de patrimoni ni el de successions; i denuncia una pressió fiscal molt alta i per sobre de la de territoris com Madrid o l’Aragó.

En el moment en el qual es va presentar l’acord pressupostari de la Generalitat amb els comuns, la patronal ja es va mostrar en contra, principalment per aquest augment de la fiscalitat i en aquest sentit, la Cecot dóna suport al document d’esmenes que ha elaborat Foment del Treball a la llei d’acompanyament del pressupost català.

A més, posa l’accent en sis punts concrets, que són els de no crear més imposts autònomics, no utilitzar els imposts com a via per sancionar, posa l’accent en mesures proactives, així com avançar cap una millora del mecenatge, repensar la fiscalitat i remarcar que actualment no és el moment d’augmentar tipus impositius.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb