La patronal egarenca Cecot està estudiant recórrer la decisió de la junta directiva de Foment del Treball d’excloure-la com a sòcia fins finals de 2018. Fonts de Cecot han explicat a l’ACN que el comitè i la junta directiva de l’entitat es reuniran properament per abordar aquesta possibilitat que veuen com un ‘escenari factible’. De fet, en les al·legacions que l’entitat va presentar en contra de l’expedient per fer-la fora de la confederació empresarial i a les quals ha tingut accés l’ACN, Cecot ja va reclamar nul·litat d’aquest procediment en considerar que se l’estava deixant en una situació ‘d’indefensió’ i vulnerant els estatuts de Foment. Així mateix, va denunciar que es perseguia ‘una finalitat il·legítima que no és altra que impedir per la via de fet que cap representant de Cecot es pugui presentar a les pròximes eleccions de Foment’.

Les al·legacions també exigien que es declarés nul·la la votació que els membres de Foment del Treball van dur a terme el 8 de gener i que va permetre tirar endavant aquest expedient d’expulsió. ‘Només es van valorar els vots en contra de l’acord i es va impedir que es manifestessin les abstencions i vots a favor’, indica el text. A més, assegura que no s’ha produït ‘cap circumstància que sigui causa de separació’ ni s’ha dut a terme ‘cap incompliment’ que justifiqui una mesura disciplinària com aquesta.

Pel que fa a la participació de Cecot en la Taula per la Democràcia, la patronal afirma que va contribuir a reconvertir el que pretenia ser una vaga general en una ¡aturada de país¡ amb la mínima repercussió econòmica. A més indica que va demanar als membres d’aquesta Taula que convidessin a Foment en cas que no ho haguessin fet. També assenyala que altres socis de Foment van formar part de la Taula i no se’ls ha obert un expedient.

Cecot també defensa l’editorial que va escriure en el seu portal el 2 d’octubre en què reclamava la mediació europea va ser instada pels òrgans de govern de l’entitat i estava vinculada ‘amb la defensa d’uns drets i valors democràtics dels ciutadans’. Per tot plegat, Cecot va reclamar als representants de Foment que reconsideressin la decisió i va instar tots els membres de la confederació ‘que reflexionin sobre quins són els beneficis de l’expulsió de Cecot de Foment del Treball’. La Junta Directiva de Foment del Treball va acordar dilluns passat expulsar Cecot fins a finals de 2018, moment en el qual acaba el mandat de l’actual president de la confederació, Joaquim Gay de Montellà. La decisió es va aprovar per 26 vots a favor, 12 en contra i 8 abstencions.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb