ugt ccoo

CCOO i UGT han fet un comunicat conjunt abans del judici contra el procés sense mencionar la vaga general del pròxim 21 de febrer. En aquest sentit, ambdós sindicats defensen la seva pluralitat i animen als seus afiliats que participin ‘en mobilitzacions polítiques d’acord amb les seves conviccions’.

Vegeu el comunicat ací:

En el mateix document, els sindicats demanen una solució política per a Catalunya i critiquen les acusacions de rebel·lió i sedició de la fiscalia. CCOO i UGT també consideren injustificada la presó preventiva dels presos polítics i reclamen el seu alliberament durant el judici per a garantir-ne el dret de defensa.

Els sindicats asseguren que ‘determinades actuacions judicials contràries a la llibertat d’expressió i d’organització’ han fet trontollar la confiança de la ciutadania amb el sistema judicial espanyol. Per això, diuen que el Tribunal Suprem espanyol ha d’actuar amb responsabilitat en la causa contra el procés. ‘Reclamem, justícia imparcial, amb totes les lletres i tots els requisits ètics’, relaten

CCOO i UGT també demanen a la Moncloa i la Generalitat que facilitin els escenaris per tirar endavant el diàleg i la negociació. En aquest sentit, els sindicats afirmen que estan disposats a treballar per fer-ho possible a través ‘d’un espai ampli de la societat civil i política de Catalunya’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb