ugt ccoo

Els sindicats CCOO i UGT han exigit en un manifest conjunt ‘justícia imparcial’ al Tribunal Suprem davant l’inici el judici als presos polítics de demà i que es revisin les acusacions de la fiscalia sobre un ‘ús de la violència que no hem vist ni s’ha pogut acreditar’.

Per això, demanen que les deliberacions de l’alt tribunal ‘s’acorin únicament sobre fets provats’, critiquen la presó preventiva en considerar que no està ‘justificada’ i assenyalen, per tant, que els presos haurien d’estar en llibertat durant el judici per ‘tenir la capacitat de defensar-se amb garanties’. D’altra banda, també reclamen que el conflicte entre Catalunya i Espanya es resolgui en el terreny de la política com a ‘solució d’un contenciós que mai no s’hauria d’haver judicialitzat’. Els dos sindicats han convocat una aturada de deu minuts per demà davant de les seves seus.

En el manifest conjunt el dia abans de l’inici del judici a l’1-O a la seu del Suprem, a Madrid, els dos sindicats han publicat un manifest per demanar que l’alt tribunal imparteixi ‘justícia imparcial, amb totes les lletres i tots els requisits ètics’ i que els magistrats ‘actuïn com a tercers, aliens als interessos en joc’. ‘Reclamem integritat, que exigeix coherència i respecte a la dignitat humana. Reclamem diligència i transparència’, afegeix.

Els sindicats també recorden que sobre el Tribunal Suprem ‘pesa la màxima responsabilitat de saber complir amb el seu deute’ en uns moments de ‘tensió i atenció pública’ sobre aquesta causa. Quant a la situació política, afirma que ‘cal donar una oportunitat al diàleg i la negociació’ i insta els governs català i espanyol a propiciar ‘un clima i escenaris que ho facilitin’. En aquest sentit, ofereixen la col·laboració dels dos sindicats i es mostren ‘contraris i bel·ligerants contra qualsevol actitud d’intolerància que posi en risc la convivència’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb