ACN Barcelona.-El sindicat CCOO ha demanat al Govern Puigdemont un nou acord de Formació Professional que permeti que aquesta opció acadèmica esdevingui una “palanca de canvi” per a la millora de qualificació de les persones i de creació d’ocupació de qualitat. La formació ha criticat que en el nou organigrama governamental el Sistema de Formació i Qualificació Professionals hagi anat a parar al Departament d’Ensenyament i ha subratllat que hauria preferit un “model de referència internacional” com el del País Basc, que designa una viceconselleria d’FP amb el “mateix nivell de protagonisme” que Educació, Universitat i Recerca, Política Lingüística o Esport.

CCOO considera “preocupant” que la gestió de l’Agència de Formació i Qualificació Professional “continuï amb les polítiques actuals de reducció de recursos públics, de pèrdua de drets laborals i nul diàleg social”.També indica que ara caldrà “neutralitzar” aspectes com la LOMCE, el compromís “nul” amb els centres públics, la creació de “centres segregadors” anomenats de “segona oportunitat”, la distribució de majories als seus òrgans “que fa que l’administració no necessiti consens”, l’avaluació del sistema “que mai té participació”, o el fet “de voler incidir a la baixa” en les condicions laborals dels docents.Finalment el sindicat alerta que la Formació Professional “no assumirà el paper clau que li pertoca” si no es “recuperen i incrementen” els recursos, un fet que, subratlla la formació, ha d’anar “acompanyat del diàleg social, com així és als models de referència internacional”.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb