El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) ha lliurat aquest vespre els Premis Nacionals de Cultura 2018, en una gala reivindicativa en què diversos dels guardonats han reivindicat la cultura com a pont de diàleg, han defensat la llibertat i han fet una crida per exigir justícia.

En aquest mateix sentit s’ha expressat el president de la Generalitat Quim Torra, que ha aprofitat la seva intervenció per recordar la figura del president Carles Puigdemont i reclamar l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. ‘Fins que ells no comparteixin una diada com la que estem celebrant, res no serà normal. Esperem i desitgem la seva llibertat immediatament’, ha dit.

Els guardonats han estat el magazín digital ‘Catorze’, el Centre de Titelles de Lleida, la Fundació Festa Major de Gràcia, la Fundació Pau Casals, així com els escriptors Jordi Pàmias i Valentí Puig, els directors d’escena Josep Anton Codina i Albert Vidal, l’artista Fina Miralles i l’il·lusionista Hausson.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]