Catalunya és el territori més atractiu del sud d’Europa per a invertir el 2018 i el 2019, segons un rànquing de la revista fDi Magazine del grup Financial Times. No únicament ocupa el primer lloc de la classificació per segona vegada consecutiva com el millor territori per invertir, sinó que també compta amb la millor estratègia per a captar inversió estrangera.

En la classificació, Catalunya va seguida de Madrid, Llombardia, Istanbul i Lisboa. De fet, la publicació fDi Magazine ja va reconèixer Catalunya com el territori més atractiu per a invertir el 2016 i 2017. Per elaborar el rànquing, que és un dels més prestigiosos del món, la publicació analitza més de 450 regions i ciutats europees a partir de cinc criteris: el potencial econòmic, el capital humà i l’estil de vida, la rendibilitat, la connectivitat i el clima de negocis.

A més de reconèixer Catalunya com el territori més atractiu per a invertir els dos anys vinents, fDi Magazine també destaca que Catalunya té la millor estratègia per a captar inversió estrangera entre les grans regions d’Europa, és a dir, entre les que tenen més de quatre milions d’habitants. Seguint Catalunya es troben Rin del Nord-Westfàlia (Alemanya), Escòcia, Llombardia (Itàlia) i Emília-Romanya (Itàlia).

La principal estratègia per a atraure inversions és liderada per la Generalitat, per mitjà del Catalonia Trade & Investment. El seu objectiu és captar noves inversions productives a Catalunya, especialment en l’àmbit industrial, d’R+D, logística, o en altres sectors estratègics com els vehicles del futur, la salut, la indústria 4.0 o les tecnologies mòbils. El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, destaca que ‘és la segona vegada que Catalunya rep aquest reconeixement’, que ‘posa de manifest que Catalunya té els actius, el potencial i la determinació per a consolidar-se com una de les regions més atractives d’Europa’ pel que fa a la inversió estrangera. A més, diu que ‘Catalunya té una posició geoestratègica privilegiada, una sòlida base industrial i una economia oberta al món i altament innovadora’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]