ACN Barcelona.-Catalunya en Comú se sumarà a la vaga general feminista convocada per la Comissió 8M el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Una proposta que va començar a argentina l’any passat sota el lema “Ni una menys, vives ens volem” i que s’ha convertit en una mobilització global. A través d’un comunicat, la coordinadora de Feminismes de Catalunya en Comú, Jéssica Albiach, ha considerat que es tracta d’una protesta per acabar amb els privilegis d’una societat “patriarcal i capitalista, racista i heteronormativa”. Amb la vaga, el partit denunciarà els diferents tipus de violència a què es veuen sotmeses les dones, des de la violència sexual, a la física, la institucional, l’econòmica i la laboral, com la bretxa salarial. A més, també donarà suport a totes les mobilitzacions i accions que puguin donar cobertura i visibilitat a la vaga feminista mundial.

Jéssica Albiach ha afirmat que la vaga del 8 de març “no només és laboral, és també de consum, d’estudis i de treball domèstic i cures”, per demostrar, com diu la Comissió, que “sense nosaltres no es produeix, i sense nosaltres no es reprodueix”. “Una vaga, també, per les germanes assassinades que no hi són, per les seves filles i fills, amigues i amics, familiars que segueixen patint la injustícia i l’absència”, ha apuntat Albiach. “Exposarem les principals exigències per una transformació cultural, social i econòmica, que posi al centre el dret a decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides, que reafirmi la nostra força política i que protegeixi el planeta”, ha afegit.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb