Catalunya acollirà ‘la part que sigui raonable’ dels seixanta migrants de l’Aquarius que l’estat espanyol s’ha compromès a rebre després d’un acord internacional. Així ho ha avançat la vice-presidenta espanyola, Carmen Calvo, en conferència de premsa. En un primer moment, havia dit que Catalunya acolliria els seixanta migrants, però després ha matisat que en serien una part i prou. Aquest matí, el president de la Generalitat, Quim Torra, havia ofert els ports catalans perquè el vaixell hi atraqués.

Malta acollirà al seu port el vaixell amb els 141 migrants a bord, després de ser rescatats divendres passat. Posteriorment, aquestes persones es distribuiran entre cinc països europeus que han format part de l’acord per a acollir tots els migrants. ‘Malta servirà com a base logística i tots els 141 immigrants a bord es distribuiran entre França, Alemanya, Luxemburg, Portugal i Espanya’, ha explicat el govern maltès en un comunicat. El govern de Malta considera que aquest és un exemple concret de lideratge i solidaritat europeus.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb