El català Ramon Armengol ha estat escollit nou president de la Confederació General de Cooperatives Agràries de la Unió Europea (COGECA), segons ha informat la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC). Armengol és el responsable dels sectors de ramaderia i llet de la FCAC i fins ara havia estat vice-president d’aquesta confederació europea. El nomenament va tenir lloc ahir a Brussel·les, des d’on el nou president ha explicat que treballarà ‘per fer més visible la tasca de les cooperatives agroalimentàries a la UE perquè aquestes empreses són imprescindibles en els territoris rurals’.

Armengol va afegir que aquestes empreses eviten el despoblament en zones rurals i faciliten la incorporació de joves al sector. Va destacar també que treballarà ‘perquè les polítiques europees promoguin un major pes de les cooperatives en el mercat, la qual cosa redundaria en benefici de tot el sector’. Entre els reptes que entoma estan l’anomenat Pacte Verd que pretén convertir la UE en el primer continent neutre en carboni el 2050, la nova estratègia per al sector agroalimentari ‘De la Granja a la taula’, les negociacions de la nova política agrària comunitària i les perspectives financeres de la UE 2021-2027, el Brexit i la política comercial de la UE.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb