El president del PP, Pablo Casado, ha decidit decapitar la candidatura del partit a les eleccions al parlament basc del 5 d’abril. ‘M’acaba de comunicar que no seré el candidat a les eleccions’, ha escrit a Twitter Alfonso Alonso, president de la formació al País Basc.

Alonso, ex-ministre de Sanitat amb Mariano Rajoy, es va oposar a la coalició electoral amb Ciutadans, que ja s’ha provat en les eleccions espanyoles a Navarra. En aquest sentit, l’ex-batlle de Vitòria no volia perdre les sigles del partit i recelava de Ciutadans, un partit que sempre s’ha volgut derogar el concert basc.

El trencament definitiu entre Alonso i Casado es va produir divendres quan va plantar les direccions de PP i Ciutadans en una reunió on s’havien de perfilar els detalls de l’acord.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb