El líder del PP, Pablo Casado, ha agraït al president d’Hongria, Viktor Orbán, el seu suport a Espanya a l’hora d’encarar el procés independentista. Ho ha dit avui a Salzburg abans de començar una cimera de líders europeus. Ha destacat que Espanya ha trobat el suport de l’Hongria d’Orbán, sempre que ho ha sol·licitat. Casado ha afirmat: ‘El grup parlamentari popular europeu té molt present que Hongria, quan Espanya ha sol·licitat el seu suport a l’hora d’encarar el procés independentista, sempre ha estat amb Espanya.’

Després de la petició del Parlament Europeu de sancionar a Hongria mitjançant l’article 7 del Tractat de la Unió Europea (TUE) per posar en perill la Democràcia i l’Estat de Dret -és a dir, els principis fundacionals de la UE-, Casado s’ha mostrat en contra d’expulsar el partit d’Orbán del Partit Popular Europeu. El líder del PP també ha explicat que no va donar instruccions als eurodiputats del PP per encarar la votació que va decidir sancionar Hongria. Com a conseqüència, tres eurodiputats del PP van votar-hi en contra i la resta es va abstenir.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb