Benvolguda consellera, benvolguda Dolors,

No és cap consol tenir-te a prop ni saber-te enmig del teu Empordà estimat. No ho és perquè a prop de casa no és a casa, amb la teva gent. Perquè continues tancada a la presó de manera injusta, tot esperant judici –per tant, sense condemna– per haver contribuït a l’expressió lliure i participativa de la ciutadania sobre el seu propi futur. Et trobem a faltar. Cada dia.

Malgrat tot, aquesta setmana finalment t’he pogut veure i abraçar. Ha estat un moment molt emocionant i que m’ha fet recordar les converses compartides, els somriures i la complicitat. Totes aquelles tardes al parlament, amunt i avall, negociant amb els altres grups parlamentaris per aprovar, per exemple, la renda garantida de ciutadania que va aconseguir la unanimitat de tota la cambra. I he recuperat la força de la teva mirada i la convicció de les teves paraules. Més ferma que mai, així t’he vist. Però també trista per una situació inadmissible que t’afecta a tu, evidentment, i la teva família.

T’he pogut explicar en quines coses hem avançat al departament que tu vas encapçalar magníficament sota una idea força que faig meva: la millor política social és una feina digna. M’has demanat per la primera reunió del Consell de Govern de la Renda Garantida i per la feina amb les entitats sobre la proposta de reglament per desplegar-la, un dels projectes més importants que vas impulsar i que és el principal dret conquerit d’aquests darrers anys. Pels 800M€ de contractes de serveis socials, aturats pel 155 i que han fet patir de manera indecent les entitats i les persones ateses. I m’has insistit, perquè hi creus i perquè aquesta era una de les teves forces, que posem les persones al centre de tot i, especialment, les que necessiten més ajuda.

Dolors, continuarem, per tu i per tots els altres presos polítics i exiliats. Aquest dissabte ens manifestarem pels carrers de Barcelona per exigir que aquesta injustícia i aquesta vergonya s’acabi, perquè tornis a casa en llibertat.

Un abraçada afectuosa,

Chakir el Homrani
Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb