Benvolguda consellera, benvolguda Dolors,

No és cap consol tenir-te a prop ni saber-te enmig del teu Empordà estimat. No ho és perquè a prop de casa no és a casa, amb la teva gent. Perquè continues tancada a la presó de manera injusta, tot esperant judici –per tant, sense condemna– per haver contribuït a l’expressió lliure i participativa de la ciutadania sobre el seu propi futur. Et trobem a faltar. Cada dia.

Malgrat tot, aquesta setmana finalment t’he pogut veure i abraçar. Ha estat un moment molt emocionant i que m’ha fet recordar les converses compartides, els somriures i la complicitat. Totes aquelles tardes al parlament, amunt i avall, negociant amb els altres grups parlamentaris per aprovar, per exemple, la renda garantida de ciutadania que va aconseguir la unanimitat de tota la cambra. I he recuperat la força de la teva mirada i la convicció de les teves paraules. Més ferma que mai, així t’he vist. Però també trista per una situació inadmissible que t’afecta a tu, evidentment, i la teva família.

T’he pogut explicar en quines coses hem avançat al departament que tu vas encapçalar magníficament sota una idea força que faig meva: la millor política social és una feina digna. M’has demanat per la primera reunió del Consell de Govern de la Renda Garantida i per la feina amb les entitats sobre la proposta de reglament per desplegar-la, un dels projectes més importants que vas impulsar i que és el principal dret conquerit d’aquests darrers anys. Pels 800M€ de contractes de serveis socials, aturats pel 155 i que han fet patir de manera indecent les entitats i les persones ateses. I m’has insistit, perquè hi creus i perquè aquesta era una de les teves forces, que posem les persones al centre de tot i, especialment, les que necessiten més ajuda.

Dolors, continuarem, per tu i per tots els altres presos polítics i exiliats. Aquest dissabte ens manifestarem pels carrers de Barcelona per exigir que aquesta injustícia i aquesta vergonya s’acabi, perquè tornis a casa en llibertat.

Un abraçada afectuosa,

Chakir el Homrani
Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb