Featured Video Play Icon

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha rebut en audiència el secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi. Aquests darrers dies la trobada havia aixecat molta polseguera política, arran de les peticions del PP i Ciutadans per impedir qualsevol tracte institucional a Otegi. Quan Forcadell va rebre la petició de reunió d’Otegi, en tant que secretari general d’un partit polític, va decidir de concedir-li audiència. A la reunió també hi ha estat present el vice-president de la cambra, Lluís Corominas.

Durant la jornada d’avui, Otegi s’ha reunit amb els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP, que l’ha convidat, i amb els portaveus de la comissió d’Exteriors. Aquestes reunions s’han fet al matí durant el ple quinzenal.

L’acte polític del vespre
A dos quarts de vuit del vespre, Otegi participarà en un debat al recinte de l’antiga fàbrica Fabra i Coats. El format de l’acte serà un debat obert amb Joan Tardà, David Fernàndez, August Gil Matamala, Gemma Calvet, Lluís Llach, Gabriela Serra i Jordi Armadans, en què Arnaldo Otegi serà el convidat principal. A més del debat i dels discursos, hi haurà actuacions musicals de Feliu Ventura, Mireia Vives, Xavi Sarrià i Ovidi3.

El CIEMEN és l’entitat organitzadora de l’esdeveniment. No és la primera vegada que dóna suport a Arnaldo Otegi. Va ser precisament l’associació que el 29 de juny del 2015 va acollir la presentació a Catalunya de la campanya internacional ‘Llibertat per Arnaldo Otegi. Presos bascos a casa’, quan començava l’últim any de la condemna de sis anys i mig de presó dictaminada per l’Audiència espanyola. Otegi va acabar complint íntegrament la condemna fins que el dia 1 de març passat va sortir de la presó de Logronyo.

Pocs dies després de sortir de la presó, va rebre un homenatge multitudinari al velòdrom d’Anoeta. El discurs que hi va pronunciar fou l’estrena del seu retorn a la vida política.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.