La Comissió Executiva de Catalunya en Comú va escollir ahir que Candela López i Ramón Arnabat perquè acompanyin Ada Colau a la coordinació general de Catalunya en Comú, després de la dimissió, el 4 de setembre, de Xavier Domènech. Arnabat és regidor de Vilafranca i López és primera tinent de batlle a l’Ajuntament de Castelldefels. La formació ha destacat que la nova coordinació general reflecteix la pluralitat de l’espai i conté un ‘fort component municipalista’, ja que les tres persones que la integren ostenten actualment càrrecs al món local. D’aquesta manera, Catalunya en Comú construeix una direcció plural per a pal·liar la baixa de Domènech i reforçar-se de cara a afrontar una de les seves principals prioritats: les eleccions municipals de l’any vinent.

Després de l’elecció de la coordinació general, es treballarà la proposta de nucli amb les diverses responsabilitats executives de Catalunya en Comú. Tot plegat es portarà a ratificació al proper Consell Nacional de Comuns que se celebrarà aquest dissabte 22 de setembre.Candela López Tagliafico (Lomas de Zamora, província de Buenos Aires, 1985) és primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Castellefels, del qual va ser-ne alcaldessa del 2015 al 2017. Diplomada en Gestió i Administració Pública, llicenciada en Ciències del Treball per la Universitat de Barcelona (UB) i Màster en Polítiques Públiques a l’Institut de Formació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra. Del 2007 al 2011 va ser regidora de Joventut a l’Ajuntament de Castelldefels i en la legislatura 2011-2015 va ser regidora d’ICV-EUiA a l’oposició.

Ramón Arnabat Mata (1957) és regidor del grup municipal de Vilafranca en Comú a l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès des de l’any 2015. Doctor en Història, historiador i professor de la Universitat Rovira i Virgili. Lligat al moviment associatiu sindical, cultural i esportiu, ha estat president de l’IEP del 2006 al 2014 i dirigeix el projecte Tots els Noms i el CIARGA. La seva tasca professional ha estat reconeguda amb el premi d’Història de Catalunya Jaume Vicens Vives.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb