ACN Barcelona.-Damià Calvet ha exigit al govern de Pedro Sánchez que “compleixi” tot el que es va pactar en el traspàs de les Rodalies a la Generalitat. El conseller de Territori i Sostenibilitat ha reaccionat així al nomenament de l’exconseller Pere Macias com a coordinador del pla de Rodalies a Catalunya. Calvet, de viatge oficial als EUA, ha explicat a l’ACN que el seu Departament està pendent de saber la pretensió del Ministeri de Foment pel que fa al nomenament, però més enllà d’això ha instat l’executiu estatal a “complir” les inversions pactades i els pagaments dels dèficits d’explotació de la prestació del servei a través del Govern de la Generalitat.

Calvet ha subratllat que el Govern té “molt clar” quines són les seves prioritats pel que fa a Rodalies, que passen perquè “es compleixi” tot allò que va significar el traspàs de la infraestructura entre el govern de l’Estat i el de la Generalitat.En concret, el conseller es refereix a les inversions en infraestructura –via, catenària i estacions- i a “l’entrega de les quantitats pactades amb Renfe per prestar el servei”. Sobre aquest extrem, Calvet subratlla que aquestes quantitats no han de passar de Foment a Renfe, com fins ara, sinó directament de Foment al Govern “en funció d’allò que es va pactar en el seu dia”.Sense la resolució d’aquestes prioritats, ha afegit el conseller, “amb coordinació de Rodalies o sense continuarem tenint un servei que no està a l’alçada del que necessiten els usuaris, en especial a l’àrea metropolitana de Barcelona”.I sobre el nomenament concret de Macias, Calvet ha recordat que ja hi ha mecanismes de coordinació entre ambdues administracions. Ha afegit que tot el que sigui millorar-les “serà benvingut”, però ha alertat que aquesta millora ha de passar pels objectius que es marca l’executiu català, és a dir, “que es compleixin les inversions i els pagaments dels dèficits d’explotació de la prestació del servei a través del Govern”.”No volem disposar de més poder polític, sinó disposar dels instruments que ens permetin tenir el millor sistema de transport públic possible”, ha assegurat el conseller.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb