Uber Cabify

Cabify ha rectificat i ha decidit de mantenir el servei a Barcelona. Aquest vespre, després de la reunió amb el conseller de Territori, Damià Calvet, els representants d’Uber i Cabify havien anunciat que se n’anirien de la capital catalana perquè la proposta del govern era una cessió al ‘xantatge’ dels taxistes. Uber, de moment, sosté que se n’anirà de Barcelona.

‘Arran de les últimes publicacions, Cabify vol aclarir que no ha adoptat ni ha fet pública cap decisió sobre el possible abandonament de Barcelona’, han escrit a Twitter. Però al vespre el president d’Unauto VTC a Catalunya, Josep Maria Goñi, i la directora global de regulació a Cabify, Marta Plana, havien anunciat que se n’anaven i que els treballadors es quedarien sense feina.

Betevé ha recollit les declaracions dels representants d’Unauto i Cabify.

En una reunió prèvia amb els taxistes, el govern ha fet tres propostes. Calvet ha ofert que els vehicles VTC haguessin de contractar-se amb una hora d’antelació, que no poguessin geolocalitzar-se i que no poguessin esperar-se a les cantonades. La proposta preveu que el decret de la Generalitat mantingui un mínim de pre-contractació de quinze minuts, ampliable segons la voluntat de cada ens municipal. En aquest sentit, l’AMB s’ha compromès amb els taxistes a garantir una hora de pre-contractació a l’àrea metropolitana.

Els taxistes discutiran demà en una assemblea a la plaça de Catalunya de Barcelona a les 11.00 si accepten les condicions i desconvoquen la vaga.

Calvet ha explicat en una conferència de premsa que el govern vol un decret en què puguin ‘conviure’ els taxis i els VTC, una solució a curt termini mentre aprova una llei integral. Ha dit que el consell executiu havia validat l’oferta que es feia als taxistes i ha negat que el govern hagi cedit a cap xantatge dels taxistes. També ha insistit que sempre havia mantingut la voluntat de regular els VTC i no deixar ‘cap barra lliure’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb