calendari judici

Una de les grans incògnites del judici contra el procés és el calendari que estableix el tribunal, presidit per Manuel Marchena. En una macrocausa amb 12 acusats, 500 testimonis, 1.800 folis i desenes de documents i proves documentals i pericials, el Tribunal Suprem fixa compareixences amb pocs dies de marge.

EN DIRECTE: Seguiu el minut-a-minut del judici contra el procés

Fase de la prova testifical

Ja superades les qüestions prèvies i la fase d’interrogatoris, ens trobem en la fase de la prova testifical. És a dir, són citats a declarar tots els testimonis acceptats.

Guia del judici contra el procés: tot allò que cal saber-ne

Dimecres 22 de maig

És l’últim dia previst de la fase testifical. Declararan a les 10.00: Jordi Martínez, Ricard Gené, Bernat Valls, Rosa Maria Sans, Enric Vinaixa, Rosa Vidal, Ángel Cortadelles, Immaculada Baucells i Sara Molina. A les 16.00: Josefina Valls, Xavier Uriós, Pau Villòria i Josep Solà.

Fases pericial i documental

Dimecres 22 de maig

  • Pericial demanada per la fiscalia sobre la determinació de fons públics destinats a l’organització de l’1-O. Estan citats tres funcionaris de l’Hisenda espanyola: María del Carmen Tejera, Sara Izquierdo i Teresa Cecília.
  • Pericial demanada per l’advocacia de l’estat sobre l’informe del 29 d’octubre del 2018 de la Intervenció General de l’Estat a sol·licitud del jutjat 13 de Barcelona. Està citada l’autora de l’informe, Mercedes Vega, sub-directora general d’estudis i coordinació de la Intervenció General de l’Administració de l’Estat.
  • Pericial demanada per Jordi Cuixart per a ratificar l’informe sobre l’anàlisi estratègic del procés. Declaren els pèrits Jhon Paul Lederach i Jesús Castañar.
  • Pericial demanada per la fiscalia i l’advocacia de l’estat sobre la valoració dels locals utilitzats com a col·legis electorals l’1-O. Declaren els tècnics de Segipsa i Ibertasa Carlos Javier Irisarri i José Manuel Cámara.
  • Pericial demanada per Dolors Bassa per a ratificar l’informe sobre el possible valor d’ús per arrendament dels immobles on va fer-se l’1-O. Estan citats els pèrits Jordi Duatis i Joan Güell.

Dijous 23 de maig

  • Pericial demanada per la fiscalia sobre l’anàlisi dels documents inacutats a Josep Maria Jové i Lluís Salvadó el 20-S. Estan citats els agents de la Guàrdia Civil amb TIP R92560Q i C57393S.
  • Pericial mèdica demanada per Oriol Junqueras i Raül Romeva consistent en l’informe sobre etiologia de les lesions patides pels agents de la policia espanyola i la Guàrdia Civil.
  • Pericial filològica demanada per Joaquim Forn consistent en la traducció al castellà de l’informe de la comissaria superior de coordinació central.
  • Pericial demanada per Jordi Cuixart consistent en ratificar l’informe sobre l’anàlisi de titularitat i despeses de la web restepelreferendum.cat i pericial informàtica demanada per Dolors Bassa consistent en ratificar i/o ampliar l’informe. Estan citats els pèrits José Navarro i Rubén Pujol.

La fase documental –la visualització dels vídeos– està prevista per dilluns 27, dimarts 28 i dimecres 29 de maig, a partir de les 10.00.

L’última fase del judici serà la presentació dels informes de les defenses i de les acusacions. Hauran de qualificar els delictes, la participació dels acusats en aquests delictes i la responsabilitat civil que se’n derivi. Finalment, Marchena donarà un últim torn de paraula als dotze dirigents independentistes i quan acabin declararà el cas vist per a sentència. La sentència pot arribar al juliol, o bé després de l’estiu.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb