calendari judici

Una de les grans incògnites del judici contra el procés és el calendari que estableix el tribunal, presidit per Manuel Marchena. En una macrocausa amb 12 acusats, 500 testimonis, 1.800 folis i desenes de documents i proves documentals i pericials, el Tribunal Suprem fixa el calendari amb pocs dies de marge.

EN DIRECTE: Seguiu el minut-a-minut del judici contra el procés

Ja superades les qüestions prèvies, la fase d’interrogatoris i les proves testifical i pericial, el judici encara la recta final.

Guia del judici contra el procés: tot allò que cal saber-ne

Fase documental

La fase documental –la visualització dels vídeos– està prevista per dilluns 27, dimarts 28 i dimecres 29 de maig, a partir de les 10.00. Es veuran els vídeos un rere l’altre, amb una petita exposició del contingut per part de les parts que els proposen, però sense fer contradiccions amb testimonis.

Informes finals i última paraula

La fiscalia, l’advocacia de l’estat i l’acusació popular llegiran els seus informes de conclusions el 4 de juny, en els quals podran ratificar les peticions de pena fetes al final de la instrucció o bé fer alguna modificació. Hi ha prevista una sessió per les acusacions però podria allargar-se si així fos necessari.

Les defenses llegiran els seus informes de conclusions i demanaran l’absolució dels dotze processats l’11 d juny, i el torn d’última paraula serà previsiblement el 12 de juny. Els processats tindran quinze minuts cadascú. Quan acabin, el tribunal declararà el judici vist per sentència. La sentència pot arribar al juliol, o bé després de l’estiu.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb