CaixaBank Bankia

El 80% del comitè de direcció de la nova CaixaBank –dotze dels quinze integrants- estarà format per directius procedents de CaixaBank, mentre que els executius de Bankia tan sols ocuparan tres cadires al comitè. Per altra banda, a la comissió només hi haurà dues dones. Així ho ha notificat avui en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), on també es confirma que la presidència del nou banc estarà ocupada pel fins ara president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, mentre que el conseller delegat continuarà sent Gonzalo Gortázar. La proposta haurà de ser aprovada pel consell d’administració de la nova CaixaBank un cop s’hagi fet efectiva la fusió prevista pel primer trimestre.

El nou comitè de direcció estarà presidit pel mateix Gortázar. La direcció general de negoci estarà ocupada per Juan Alcaraz, un càrrec que ja desenvolupava a l’actual CaixaBank, mentre que el director de comptabilitat, control de gestió i capital continuarà sent Matthias Bulach. També mantindran la seva posició el director general de riscos, Javier Mondéjar; el director de banca inversora i banca internacional, Iñaki Badiola; el director executiu de mitjans, Luis Javier Blas, i el director financer, Javier Pino.

Tampoc canviarà la situació per a la directora de comunicació i relacions institucionals, Maria Luisa Martínez; la directora d’auditoria interna, Marisa Retamosa; el director executiu d’assegurances, Javier Valle, i pel secretari general i del consell, Óscar Calderón. Pel que fa a l’actual director general de Recursos Humans de CaixaBank, Xavier Coll, continuarà al capdavant d’aquesta àrea fins al primer de gener de 2022, data en què s’incorporarà l’actual director general adjunt de persones i cultura de Bankia, David López.

Pel que fa als directius procedents de Bankia –a banda de Goirigolzarri-, el nou director de compliment i control serà Manuel Galarza, mentre que el director de sostenibilitat passarà a ser Eugenio Solla.

Segons indica CaixaBank a través del seu comunicat, Goirigolzarri serà l’encarregat de respondre sobre les direccions de comunicació i relacions institucionals, auditoria interna i secretaria del consell. Gortázar, per la seva part, reportarà directament al consell d’administració.

En el mateix escrit, Goirigolzarri ha volgut fer palès el seu desig que la fusió es materialitzi com més aviat millor perquè “el nou equip comenci a treballar unit en el projecte”. Gortázar ha afegit que aquest comitè “és el que l’entitat necessita per afrontar els grans reptes del sector durant els anys vinents”.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.