La Caixa de Solidaritat ha anunciat que avui mateix podrà pagar els 4.146.274,97 euros que el Tribunal de Comptes demana al govern de Carles Puigdemont com a fiança per haver organitzat el referèndum del Primer d’Octubre. L’entitat ha aconseguit vora 1,9 milions d’euros gràcies a aportacions solidàries, que sumats als vora 2,1 milions que ja s’havien pagat al Tribunal Suprem pel mateix cas s’ha arribat a la quantitat requerida.

En cas de no haver dipositat la fiança completa, el Tribunal de Comptes hauria pogut embargar béns, immobles, comptes i sou dels trenta-dos encausats. Ara, la Caixa de la Solidaritat espera que les fiances entregades al jutjat número 13 de Barcelona també es puguin recuperar i destinar a altres iniciatives de la Caixa de la Solidaritat.

Amb tot, la iniciativa ha recordat que continuen recollint aportacions per altres casos oberts per la repressió judicial.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb