La Caixa de Solidaritat ha anunciat que avui mateix podrà pagar els 4.146.274,97 euros que el Tribunal de Comptes demana al govern de Carles Puigdemont com a fiança per haver organitzat el referèndum del Primer d’Octubre. L’entitat ha aconseguit vora 1,9 milions d’euros gràcies a aportacions solidàries, que sumats als vora 2,1 milions que ja s’havien pagat al Tribunal Suprem pel mateix cas s’ha arribat a la quantitat requerida.

En cas de no haver dipositat la fiança completa, el Tribunal de Comptes hauria pogut embargar béns, immobles, comptes i sou dels trenta-dos encausats. Ara, la Caixa de la Solidaritat espera que les fiances entregades al jutjat número 13 de Barcelona també es puguin recuperar i destinar a altres iniciatives de la Caixa de la Solidaritat.

Amb tot, la iniciativa ha recordat que continuen recollint aportacions per altres casos oberts per la repressió judicial.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb