ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha negat l’acusació de Ciutadans de donar “instruccions polítiques” als Mossos d’Esquadra i ha assegurat que és “fals” que la policia sigui “política”. “Un policia defensa i protegeix i un bomber salva les persones sense preguntar-los què pensen”, ha recordat Buch. De la mateixa manera, ha retret a Cs que “aboni aquest discurs” i ha lamentat que “a qui fa mal és als mateixos agents i a tota la població”. En el marc d’una interpel·lació per part de Cs sobre seguretat ciutadana, Buch també ha reconegut que els delictes han augmentat un 11,11% a Catalunya l’any 2018. Tot i això, també ha apuntat que les detencions han incrementat un 11,55% i ha considerat que “cal estar satisfets” de la feina dels Mossos. En aquest sentit, ha demanat a Cs “compromís” per reforçar el cos i per treballar conjuntament en aquest aspecte, que ha considerat que “no té color polític”.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb