El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha defensat l’actuació dels Mossos les últimes setmanes en una compareixença a la comissió d’Interior del parlament. Les càrregues de la policia catalana contra manifestants independentistes el 29 de setembre i el primer d’octubre van provocar que l’oposició demanés explicacions pel dispositiu policíac i que la CUP li exigís la dimissió.

‘En general van assolir els objectius pretesos’, ha dit Buch, que ha afegit que es va fer un ús ‘contingut i limitat de la força que legítimament pot emprar la policia’. Tanmateix, ha reconegut que el Departament d’Interior ha observat ‘situacions individualitzades on el comportament del policia actuant genera dubtes i controvèrsia’. Per a aquest motiu, ha dit que ha ordenat de posar en marxa una ‘anàlisi exhaustiva’ dels fets.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb