La Comissió Europea veta la fusió de Tata Steel i ThyssenKrupp, dos productors d’acer, pel risc de preus més elevats i menys opcions pels clients que fabriquen productes com cotxes i llaunes de menjar. Així ho ha anunciat la comissària de Competència, Margrethe Vestager, després d’investigar les conseqüències d’una eventual fusió. Segons ha explicat la comissària danesa, aquesta hauria pogut ser avalada però cap de les dues companyies ha proposat solucions ‘adequades’ davant les preocupacions en matèria de competència observades per l’executiu comunitari.

De fet, segons la Comissió, les mesures proposades eren ‘limitades’. Vestager ha recordat que en els darrers deu anys Brussel·les ha vetat una desena de fusions empresarials. Alhora, però, també ha dit que des que ocupa el càrrec se n’han aprovat més d’un centenar.

Tata Steel, amb seu a l’Índia, és un productor d’acer diversificat amb operacions globals i té diverses fàbriques a l’Àrea Econòmica Europea (EEA en anglès), amb els seus principals ‘hubs’ de producció al Regne Unit i els Països Baixos. Per la seva banda, ThyssenKrupp té la seu a Alemanya i és un grup industrial actiu en diversos sectors de l’economia.

Actualment, ThyssenKrupp és el segon productor d’acer al carbó a l’EEA mentre que Tata Steel és el tercer més gran. Totes dues empreses són importants productores d’acer amb recobriment metàl·lic i laminat, utilitzat per aplicacions d’embalatge i d’acer al carbó per a la indústria automotriu.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.