Brussel·les ha instat l’estat espanyol a protegir la seva població de la contaminació de l’aigua. La Comissió Europea ha reclamat avui al govern espanyol que acceleri els esforços per complir amb la directiva europea de tractament d’aigües urbanes.

‘Si Espanya no actua en els dos mesos vinents, la Comissió pot remetre el cas al Tribunal de Justícia de la Unió Europea’, avisa l’executiu europeu en un comunicat. D’altra banda, en el paquet d’infraccions publicat aquest matí la CE també ha avisat a Espanya que encara no ha notificat cap implementació de la darrera directiva sobre emblanquiment de capitals.

Pel que fa a l’aigua, la CE assegura que en una investigació el 2016 van constatar l’incompliment generalitzat de la legislació europea que regula la qualitat de l’aigua a la majoria de ciutats de l’estat espanyol. Tot i això, quatre anys més tard i malgrat els avisos de Brussel·les, continua sense complir amb les seves obligacions.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb