Brauli Duart proposa un consorci entre la CCMA, IB3 i RTVV

  • El president de la Corporació explica que TV3 ha ofert la possibilitat de realitzar un informatiu en desconnexió per al País Valencià

VilaWeb
Redacció
07.07.2015 - 13:23
Actualització: 23.07.2015 - 16:54

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, ha proposat la creació d’un consorci format per Radiotelevisió de les Illes Balears (IB3), Radiotelevisió Valenciana (RTVV) i la CCMA. En una entrevista al diari digital ‘Comunicació21’, Duart explica que l’objectiu seria ‘col·laborar en tot allò que es pugui i a ser possible al màxim nivell’, passant per la producció de continguts de forma comuna o per la xarxa de corresponsals. D’altra banda, Duart -d’origen valencià- ha revelat que, mentre no es recupera Canal 9, TV3 ha ofert la possibilitat de realitzar un informatiu en desconnexió ‘específic per al País Valencià, en valencià, i fet des d’allà’.

A més de conversar sobre la producció conjunta de continguts i de la xarxa de corresponsals, Duart convida IB3 i RTVV ‘a parlar de com donem cobertura als informatius dels nostres territoris’. Sobre com es podria abordar la producció comuna, Duart posa com a exemple el programa ‘Cosins germans’ i afirma que també es pot anar ‘molt més enllà’, amb ‘informatius que abastin tot el territori, col·laboracions internacionals i cobertures’ conjuntes. Les fórmules que es trobin dependran de ‘la voluntat que hi hagi per part de valencians i illencs; per part nostra hi és tota’, subratlla. Brauli Duart assegura que la predisposició al País Valencià per crear un consorci format pels tres ens televisius és ‘bona’.

El president de la Corporació exposa que hi pot haver ‘col·laboració tècnica, de continguts, de generació de programes i de compartir serveis’. En aquest sentit, posa com a exemple ‘l’excel·lent relació’ que TV3 té amb La Xarxa des de fa tres anys. Subratlla la necessitat que aquesta col·laboració es faci ‘des del respecte més absolut a les realitats catalana, valenciana i balear’, cosa que considera que no sempre s’ha aconseguit. ‘Com a valencià compromès amb una idea de nació plena, crec que, des dels anys 80, no s’ha estat encertat a l’hora d’interrelacionar-se’, critica.

Tot i que actualment la Corporació no disposa d’espai radioelèctric perquè IB3 i RTVV es poguessin veure a Catalunya, Duart assegura que ‘quan arribi el moment tindrem fórmules per garantir aquesta reciprocitat’. El president de la CCMA recorda que això s’haurà de negociar amb el Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

Assegura que la CCMA ha posat a disposició dels governs balear i valencià una proposta per garantir la reciprocitat ‘plena i consensuada’ en tots els territoris. ‘Per part nostra estem en condicions de quan diguin ‘ja’, oferir-la’, diu. Duart avança que, en el cas del País Valencià, mentre no recuperen Canal 9, la CCMA ha ofert la possibilitat de realitzar un informatiu en desconnexió. Si bé encara no s’ha decidit quina seria la fórmula per fer-lo possible, Duart exposa diverses maneres: ‘Des d’encarregar, per part de la Corporació, la producció d’aquest contingut a la indústria audiovisual valenciana; que sigui el govern valencià qui ho encarrega; o que el govern fitxi ‘x’ persones, com a primer servei de Canal 9, amb una col·laboració entre ambdues bandes’.

Obre la porta a tornar el 5% del sou als empleats de TV3

D’altra banda, Duart assegura que la sentència del Tribunal Suprem que anul·lava la retallada del 5% del sou dels treballadors de Catalunya Ràdio va ser una ‘sorpresa per a totes les parts’. En aquest sentit, Duart avança que, si el TS emet una sentència similar per als empleats de la televisió, la direcció de la CCMA ‘intentarà complir-la’. Duart ha explicat que el 5% anuals dels treballadors de Televisió de Catalunya equival a gairebé 5,5 milions d’euros i ha advertit que caldria buscar fórmules per afrontar aquest ‘nou cost sobrevingut’, ja que la CCMA, per imperatiu legal, no pot generar dèficit.

Pel que fa a la transparència de la Corporació, Duart exposa en l’entrevista que s’està treballant de cara a la temporada vinent en un mecanisme del procés de contractació lligat a l’aplicació de la llei de transparència perquè hi hagi ‘absoluta claredat en tot el sistema de contractació’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any